Ecofurn Stol – Monteringsanvisningar

Ladda ner monteringsanvisningar av EcoChair här.

Se video hur du monterar ihop stolen.

Ecofurn Bord / Pall – Monteringsanvisningar

Ladda ner monteringsanvisningar för Lilli bord / pall här.

Se video hur du monterar ihop pallen / bordet

Uteduschar – Hur vinterförvarar man duscharna?

Samtliga utomhusduschar skall tömmas och förvaras på mörk, torr och frostfri plats under vinterhalvåret!

Samtliga av våra uteduschar levereras nu med smidig avtappningsventil för enkel tömning!

Allmänna Köpvillkor

Information om leveranstider, reklamation m.m  här.

Uteduschar – Hur funkar det med soluppvärmd utedusch?

sa_funkar_detSE LEVERANTÖRENS ANIMATION TILL HÖGER >>

Ta en svalkande dusch efter joggingturen eller spola av dig efter simturen i en utomhusdusch från Demerx. I vårt sortiment hittar du väldesignade och funktionella uteduschar av hög kvalité.

Med våra soluppvärmda uteduschar Sunny 18, Sunny 20, Sunny 35 Split, Sunny Exclusive 30 eller Sunny 40 blir det en fröjd att skaffa utedusch. De kopplas enkelt till en vanlig trädgårdsslang med standardkoppling; typ Gardena.

Uteduschen går att använda direkt med kallvatten men redan efter ett par timmar i solen bjuder Sunny utedusch på 10-20 min* skön tempererad (38º) duschning (*beroende på modell).

Samtliga Sunny uteduschar med kulled i duschhuvudet för att enkelt kunna vinklas efter önskemål.
Konstruktionen för denna utomhusdusch är enkel, dock genial: Det svarta plaströret (PVC) fylls med kallvatten från trädgårdsslangen som i sin tur värms upp av solen. Vid duschning tas vatten både från trädgårdsslangen samt från duschens rör för en skön tempererad dusch.

demerx_orginalet

 

 

 

Muurikka – Till vilken uppvärmningskälla lämpar sig Muurikka bäst?

Vi skulle vilja påstå att det ena inte utesluter det andra. Allt har sin charm och funktion och fungerar lika bra. En Muurikka i skogen eller på klipporna vid havet över öppen eld, en Muurikka på en gasolbrännare vid husvagnen, eller en Muurikka med gasobrännare på ett sommarkök vid terassen? Tänk efter själv hur du vill använda din Muurikka, alla sätt är bra!

Muurikka – Jag lämnade min Muurikka ute och den har rostat, måste jag köpa en ny?

Som webbshop borde vi väl svara ja, men svaret är nej!  Koka ur Muurikkan ordentligt med vatten, ta gärna en stålborste och skrubba ordentligt. Obs, använd inte något diskmedel eller rengöringsmedel!

Därefter upprepar du inbränningsprocessen du gjorde första gången, hetta upp och tillsätt fett tills ytan inte drar åt sig mera fett. Sen kan du börja använda din Muurikka igen.

Muurikka – Vart tillverkas Muurikkas stekhällar och i vilket material är de gjorda av?

Muurikkas stekhällar tillverkas i Finland och materialet är av 100% stål som man varmvalsar under tillverkningen. Vid denna procedur läggs det på ett fabriksfett för att skydda hällen i sin förpackning tills den får en lycklig ägare.

När man öppnar förpackningen så kan man tro att något är fel då fabriksfettet gör att den ser flammig ut, men fabriksfettet försvinner när man bränner in sin muurikka, det finns inget att oroa sig för. Färgen är grafit/stålgrå och stålet får inte sin svarta färg förrän man har använt sin muurikka ett par gånger. Många tror att det inte är en äkta muurikka då dem alltid är svarta, men som sagt, vänta bara, snart får din stekhäll sin fina svarta färg, den behöver bara lite omsorg och kärlek.

Muurikka – Hur ska man då göra första gången man ska använda sin muurikka?

Hällen ska hettas upp ordentligt, man kan nästan se att stålet skiftar lite lila/blå färg, så het ska den vara. Använd gärna vår fettsalva som heter Muurikka Silava, men det går såklart också bra med en vanlig olja som klarar en hög temperatur, dvs undvik olivolja. När hällen är het så tillsätter man fett stötvis allt eftersom tills man ser att själva hällens yta inte drar till sig något mer fett. Nu är din Muurikka klar att användas!

Muurikka – Hur ska man rengöra och förvara sin muurikka?

Man ska inte använda något diskmedel eller rengöringsmedel till sin muurikka utan koka bara ur den ordentligt med vanligt vatten och använd en diskborste eller liknande. När den är ren så smörj gärna in den med lite fettsalva eller olja för att skydda ytan. Muurikkan förvaras med fördel i skyddspåse.